VB Klimaattechniek en Midea Nederland in andere handen-kopie

Door Lars Boekelman, 02 december 2020

De Brabantse technische groothandels VB Klimaattechniek en Midea Nederland komen in andere handen. Hands-on investeerder TransEquity Network en Mr. M.A.J. van Roij hebben, gezamenlijk met de huidige eigenaren een nieuw investeringsplatform opgezet, onder de naam van VRB Groep. VB Klimaattechniek en Midea Nederland uit Valkenswaard zijn als eerste ondernemingen in dit platform ondergebracht. De nieuwe eigenaren verwachten de komende jaren een stevige groei met de VRB Groep te kunnen realiseren, zowel autonoom alsmede door middel van buy & build.

VB Klimaattechniek

VB Klimaattechniek, inclusief dochtervennootschap Midea Nederland, is een technische groothandel gevestigd in Valkenswaard. De onderneming is opgericht in 1992 en verkoopt al 28 jaar airconditioningsapparatuur en warmtepompen in de HVAC (Heating, Ventilation & Air Conditioning) markt in de Benelux.

De onderneming heeft zich altijd onderscheiden door een hoge toegevoegde waarde voortkomend uit technische productkennis, service en aftersales. Naast de groothandelsactiviteiten werd in 2006 in de Benelux gestart met de verkoop van een eigen merk warmtepomp voor binnen- en buitenzwembaden.

In 2003 is VB daarnaast ook distributeur geworden van de Midea Group, een beursgenoteerde Chinese onderneming. In 2016 zijn deze activiteiten uitgezakt naar de dochtervennootschap Midea Nederland B.V., waarna VB Klimaattechniek zich volledig is gaan richten op de verkoop van warmtepompen.

Voor wat betreft de dagelijkse gang van zaken van de onderneming blijft er veel onveranderd. De heer Bone zal samen met de heer Van Roij de directie voeren over de nieuwe groep. De toevoegde waarde van TransEquity Network bestaat uit de ondersteuning bij de realisatie van de groeiplannen, mede gericht op verdere internationalisatie, alsmede via buy & build (o.a. van aanverwante handelsproducten alsmede Midea in het buitenland).

Dhr. M.A.J. van Roij

De heer M. (Tjeu) van Roij is bijna 30 jaar actief als succesvol ondernemer. Zo werd hij in 1991 directeur van Van Roij Groep, wat hij internationaal heeft groot gemaakt. Sinds 2003 is Van Roij voornamelijk actief als investeerder en adviseur. In de afgelopen jaren heeft de heer Van Roij onder meer Elcee groot gemaakt, door een combinatie van autonome groei en een actieve buy & build-strategie.

Dhr. H. Bone

De heer H. Bone is inmiddels meer dan 28 jaar actief in de onderneming en vervult al vele jaren de rol van algemeen directeur. In de afgelopen jaren heeft de heer Bone met zijn drive en ambitie de onderneming gebracht naar de huidige omvang en de basis gelegd voor de volgende fase.

TransEquity Network

TransEquity Network is een ervaren hands-on investeerder met een bewezen trackrecord. TransEquity Network onderscheidt zich van andere investeerders en dienstverleners omdat zij de combinatie biedt van kapitaal en hands-on managementondersteuning. Het laatste gebaseerd op uitgebreide praktijkervaring in algemeen, financieel en operationeel management van MKB bedrijven door de partners van TransEquity Network.

De Beemd Corporate Finance

De Beemd Corporate Finance heeft de partijen bij elkaar gebracht en het algehele aankoopproces succesvol begeleid.

« Terug naar overzicht
profile-pic

Lars Boekelman

U ontvangt binnen 24u antwoord