Overname Lecoba door Van Iersel Groep

Door Lieke Vogels, 31 mei 2021

De Brabantse tuin- en parkmachines leverancier Lecoba is overgenomen door Ronald van Iersel van Van Iersel Groep uit Oisterwijk. De overname past bij de strategie van de heer van Iersel om zijn positionering in de markt voor tuingereedschap- en machines te versterken.

Lecoba

Lecoba is al reeds 43 jaar een begrip in de Kempen. Zolang als Lecoba bestaat is er altijd gekeken naar de wensen van de klant. Dit heeft er toe bijgedragen dat hun assortiment nagenoeg alle tuinliefhebbers, vakmannen in het groen maar ook stratenmakers en bouwbedrijven van A tot Z kan voorzien. Daarnaast hebben zij ook een grote hoeveelheid gebruikte tuin- en parkmachines ter beschikking.

Oud-eigenaar Rob Basten nam 11 jaar geleden het stokje over van het door zijn ouders opgezette bedrijf. Er werken 30 mensen bij Lecoba, een acroniem van Leo en Corrie Basten.

Van Iersel Groep

De Van Iersel Groep bestaat uit meerdere bedrijven, allemaal gespecialiseerd in het leveren van gereedschappen, machines én diensten aan bedrijven werkzaam in de tuin- en bouwbranche (o.a. hoveniers), vakantie- en pretparken en particulieren.

De afgelopen maanden stonden voor hen in het teken van de verdere ontwikkeling en groei van de Van Iersel Groep. Op zoek naar mogelijkheden vond Ronald van Iersel in Rob Basten een gelijke. Lecoba deelt dezelfde passie voor techniek en hun werkgebieden en assortimenten zijn complementair. Op 4 juni jl. vond de aandelenoverdracht plaats en sloot Lecoba zich aan bij de Van Iersel Groep.

De Beemd Corporate Finance

De Beemd Corporate Finance heeft Rob Basten succesvol begeleid bij het algehele verkoopproces, waaronder het zoeken naar een passende koper en het voeren van de onderhandelingen.

« Terug naar overzicht
profile-pic

Lieke Vogels

U ontvangt binnen 24u antwoord