Nieuw MKB-kredietfonds in Europa

Door Lars Boekelman, 14 september 2018

KKR, een beurgenoteerde Amerikaanse investeerder, heeft recentelijk samen met de Britse vermogensbeheerder Schroders een kredietfonds van 1 miljard euro opgericht. Leningsplatform NEOS zal het geld wegzetten/beheren en richt zich op MKB-bedrijven in Nederland en Duitsland.

Het financieringsprogramma is door de omvang van 1 miljard euro het grootste private MKB-kredietfonds in Europa. NEOS hanteert looptijden voor leningen tussen de twee en zeven jaar, met een omvang van € 750.000,- tot € 8.000.000,- welke lineair dient te worden afgelost. NEOS vraagt om minder zekerheden dan banken. Daar staat echter een hogere rente tegenover, van gemiddeld zo’n 9 procent. NEOS richt zich op ondernemingen met een minimale omzet van € 500.000, minimaal 3 werknemers en een EBITDA welke minimaal 2 jaar positief is.

Bent u als ondernemer op zoek naar financiering en heeft u behoefte aan hulp bij het aanvragen van de financiering? De Beemd Corporate Finance kan u helpen om deze financieringsbehoefte in te vullen.

« Terug naar overzicht
profile-pic

Lars Boekelman

U ontvangt binnen 24u antwoord