Alternatieve financiers gaan samenwerken om 25.000 mkb-ers te bedienen

Door Lars Boekelman, 11 oktober 2018

Tien alternatieve financiers gaan vanaf heden samenwerken om meer mkb-ers van alternatieve (non-bancaire) financiering te laten profiteren. Zo moet er een gecertificeerde opleiding voor financieel adviseurs komen en moeten ondernemers makkelijker toegang krijgen tot alternatieve financiering. De tien alternatieve financiers gaan samenwerken in de nieuwe Stichting MKB Financiering.

De stichting gaat zich bezighouden met het vergroten van kennisontwikkeling bij ondernemers en ontwikkelt gecertificeerde educatie van financieel adviseurs. Daarnaast stelt de stichting samen met ondernemers en adviseurs een Gedragscode MKB financiering op. Deze Gedragscode MKB Financiering, die is afgestemd met stakeholders en waar transparantie en passend financieren richting ondernemer het uitgangspunt is, wordt eind dit jaar verwacht. Bovendien sluit de stichting zich aan bij een centraal klachtenregister.

Stichting MKB Financiering bestaat uit vooralsnog uit de volgende 10 partijen: Boozt24,  Collin Crowdfund, Dynamic Credit, Fiduciam, Funding Circle, Fund IQ, Lendix, NPEX, Spotcap en Voldaan. De 10 aangesloten partijen hebben samen aan 5.000 mkb-bedrijven in totaal al circa € 1 miljard verstrekt. Het is echter de verwachting dat de komende tijd meer partners aan zullen sluiten, mits zij ook voldoen aan de toetredingseisen.

Initiatiefnemer en directeur van Stichting MKB Financiering is Ronald Kleverlaan:

“Er is de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe aanbieders van financiering voor het mkb van start gegaan en veel ondernemers willen hier gebruik van maken. Om de sector duurzaam te laten groeien is het belangrijk dat de ondernemers op een verantwoorde manier gefinancierd worden. Daarom is het goed om te zien dat de voorlopers in de sector het initiatief hebben genomen om gezamenlijk heldere afspraken te maken over transparantie en passende financiering aan mkb bedrijven.”

Het volledige persbericht van Stichting MKB Financiering kunt u hier vinden.

« Terug naar overzicht
profile-pic

Lars Boekelman

U ontvangt binnen 24u antwoord